2016 WELLNESS TRENDLERİ

Etrafımızda wellness tutkunlarının sayısı gittikçe artmaya başlarken wellness trendlerine de her gün bir yenisi ekleniyor. Bu hafta trendy diyetisyen köşemde senin için 2016 yazının en trend akımlarını paylaşıyorum hadi yazının devamına tıkla;)

Wellness stüdyolar çoğalıyor! Son dönemde ABD’de bu ihtiyaca karşılık veren yerlerin sayısı hızla artıyor. Nedir wellness stüdyo? Yoga ya da meditasyondan çıktıktan sonra sağlıklı tabakların sunulduğu bir kafeye geçip senin gibi wellness meraklısı arkadaşlarınla sohbet edip birlikte etkinlikler düzenleyebileceğin alanların olduğu bir stüdyo düşün. Kulağa çok hoş gelmiyor mu :)

‘’ATHLEİSURE’’ stili günlük yaşamın trendi oluyor! Atlet ve boş zaman anlamına gelen ‘leisure’ kelimelerinin birleşiminden oluşan bu kelime, aslında tam olarak moda dünyasının bir terimi. Günlük hayata adapte edilmiş spor kıyafetler anlamına geliyor. Şöyle bir etrafına göz gezdir gerçekten de günlük yaşamda spor taytları ya da klasik kıyafetlerin altına tercih edilen rahat spor ayakkabıları daha çok görür olmadık mı :)

Tatil kavramı güncelleniyor! Tatil tercihlerinde lüks ve abartılı mekanlar yerini sakin, huzur dolu ve sağlıklı mekanlara bırakıyor. Meyve ve sebze suyu barları, SPA’lar, sağlık merkezleri, masaj ve fitness merkezleri otellerin en çok tercih edilen özellikleri arasına girmeye aday. Bu noktada dikkat etmen gerken nokta; gün boyu sıvı beslenmeyi ve çeşitli lavman yöntemleri ile sözde detoks yapmayı iddia eden merkezlerden bedenini uzak tutmaktır.

Yılın en trend meyvesi ise avokado! Evet, yeşil bir görüntüsü olduğu için birçok kişi tarafından sebze olarak bilinen ancak teknik olarak tek çekirdekli bir meyve olan avokado besin değeri olarak ne meyve ne sebzeye benziyor. İçeriğindeki yüksek ve kaliteli yağ örüntüsü nedeniyle avokadoyu yağ grubundan saymak en mantıklısı. Sağlıklı beslenme konusunda yılın en çok öne çıkan yiyeceğine sen de beslenmende yer verebilirsin. 30 gram avokado günlük beslenmende 1 değişim yağ yerine geçerek 45 kalori içerir.