Bebeğin İçin Bedenini Doğru Besle

Bebek sadece fiziksel yapısıyla anne-babasına benzemez; sağlığı ile de onların birer kopyasıdır. Anne ve baba adaylarının beslenme alışkanlıkları, sağlık durumları yumurta ve sperm kalitesini etkileyerek çocuklarının geleceğini oluşturur.
 
Babaları Gebeliğe Hazırlıyoruz

· Kilo yönetimi önemli! Kilo problemi yaşayan baba adayları, ilk önce diyetisyen yardımıyla ideal kilonuza ulaşın. BKİ 30 altında, bel çevresi 103 cm altında olsun.
· Baba adayının beslenme alışkanlıkları sperm kalitesini etkileyerek doğrudan bebeğin sağlığını etkiler. Doymuş yağlardan fakir beslenin. Süt, yoğurt ve peyniri yağsız tercih edin. Haftada 2 gün kırmızı et, 450-600 g balık tüketin.
· Damar kalitenizi artırmak için günde 3 fincan yeşil çay için.
· B12, çinko, folik asit, magnezyum, demir, D vitamini değerlerine baktırın. Eksiklik durumunda diyetisyen yardımıyla beslenme programınızı düzenleyin.
· Sigara ve alkol sperm kalitesini olumsuz etkiler, sperm sayısını azaltır. Sigara ve alkolü 3 ay öncesinden bırakın.
· Fiziksel aktivite şart! Her gün 10.000 adım atın.

Anneleri Gebeliğe Hazırlıyoruz

· Gebelikte fazla veya yetersiz kilo bebeğinizin gelecekte obezite ve kalp hastalığına yakalanma riskini artırır! BKİ değerinizi 20’nin altına düşürmeyin, 25’in üzerine çıkarmayın.
· Gebe kalmadan en az 3 ay öncesinden sigara ve alkolü bırakın.
· Damar kalitenizi artırmak için günde 3 fincan yeşil çay için.
· Annenin besin öğeleri depoları gebeliği süresince bebeği tarafından kullanılacağı için annenin depoları dolu olmalı! 3 ay öncesinden magnezyum, B12 vitamini, D vitamini, çinko, demir, kalsiyum depolarınızı kontrol ettirin.
· Magnezyum eksikliğiniz varsa preeklampsi ve erken doğum riskini kaldırmak için takviye alın. B12 vitamini eksikliğiniz varsa sinir hücreleri büyümesi, protein ve DNA sentezi için takviye alın. D vitamini eksikliğiniz varsa bağışıklık ve iskelet sistemi gelişimi için takviye alın. Çinko eksikliğiniz varsa bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek, üreme organlarının gelişimini sağlamak, lezzet duyusunun gelişimini sağlamak için takviye alın. Demir eksikliğiniz varsa hemoglobin yapımını artırmak için takviye alın. Kalsiyum eksikliğiniz varsa kemik ve dişlerin oluşumu için takviye alın.
· Sinir dokuları ve kan hücrelerinin oluşumunda görevli olan, bebeği nöral tüp defektinden koruyan folik asit takviyesine başlayın.
· Bebeğinizin beyin gelişimi ve bilişsel fonksiyonları için; omega 3! Haftada 600 g balık tüketin. Beslenmenizde ceviz, keten tohumu, brokoli, karnabahara yer verin. Eksiklik varsa mutlaka takviye alın.
· Varis probleminiz varsa mutlaka kalp-damar doktorunuzla görüşün. Damar kalitenizi artırmak için diyetisyeninizden yardım alın.
· Aktif yaşayın! Pilates ve yüzme ile kaslarınızı geliştirerek bedeninizi doğuma hazırlayın. Rahat doğum yapmak için her gün 10.000 adım atın.

Unutmayın anneler ve babalar çocuklarının geleceğini besler! Sağlıklı ebeveynler ve sağlıklı çocuklar görmek dileğiyle…