Beslenmene Yoğurdu ilave etmen için 8 neden

1. Yoğurt; potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko ve B12 vitamini bakımından zengin. Aynı zamanda yağda eriyen vitaminler, görme fonksiyonlarına katkısı olan A vitamini ve bağışıklık sistemini güçlendiren E vitaminini içerir.
2. Yoğurdun içeriğindeki lactobacillus bakterileri bağırsakları besler. Vücutta besin maddelerinin maksimum düzeyde emilimini sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
3. Tennessee Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, düşük kalorili diyetlerine yoğurdu ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kilolu bireylerin, yoğurtsuz diyet uygulayanlara oranla yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri, yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi.
4. Yoğurt yiyenlerin ayrıca, karın bölgelerinden yüzde 81 daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktı. Yoğurttan aldığımız kalsiyum, karın çevresi yağlarınızı yakıyor.
5. Yoğurdun bağışıklık sistemini uyarıcı, bakteri ve parazitleri öldürücü etkiye sahiptir.
6. İyi bir yoğurdun sırrı canlı kültürleri içeren bu dört ana suşu içermesinden geçer; L. acidophilus, L. bulgaricus, S. thermophilus ve bifidobacteria.
7. Yoğurttaki bakteriler tarafından sütteki laktozun %40’ı laktik aside dönüştürülür. Laktoz intoleransı olan bireyler sindirim siteminde sorun yaşamadan yoğurdu tüketebiliyor.
8. Yoğurtta bulunan potasyum kalp sağlığı açısından süper bir bileşendir.
ÖĞÜN ALTERNATİFİ?
Akşam yemeğinde sebze yemeğinizin yanında tüketeceğiniz 1 kase yağsız yoğurt sindirimini kolaylaştırarak protein içeriğiyle uzun süre tok kalmana yardımcı olur.