YÜKSEK ORAC SKOR YÜKSEK BAĞIŞIKLIK

ORAC Skoru Nedir?
Oksijen radikal absorbans kapasitesi (ORAC) yöntemi, kimyasal biyomarkerlar kullanılarak maddelerin toplam antioksidan güçlerini ölçen bir yöntemdir. Yani ORAC skoruna bakarak bir besinin ne kadar fazla antioksidan içerikte olduğunu anlayabilirsin! Bir besin ne kadar çok antioksidan içerikliyse, o kadar çok vücudundaki serbest radikalleri yok ederek; bağışıklığını arttırıp hastalıklara karşı seni koruyacağı anlamına gelmektedir.
Peki, hangi besinde ne kadar antioksidan var dersin?
Meyveler
                  ORAC SCORE
• Blueberry 9621 meyve suyu: 2359
• Cranberry 9090 meyve suyu: 1452
• Blackberr 5905
• Nar 4479
• Çilek 4302 meyve suyu: 1002
• Kiraz 3747
• İncir 3383
• Goji berry 3290
• Portakal 2103
• Avokado 1922
• Şeftali 1922
• Limon 1346
• Mango 1300
• Kivi 1210
• Kayısı 1110
• Muz 795
• Kavun 253
• Karpuz 142
Sebzeler
• Zencefil(taze) 14840
• Enginar 6552
• Sarımsak 5708
• Kişniş(taze) 5141
• Kara lahana 2496
• Kuşkonmaz 2252
• Roka 1904
• Pancar 1776
• Turp 1750
• Ispanak 1531
• Brokoli 1510
• Maydanoz 1301
• Patlıcan 932
• Çiğ soğan 913
• Karnabahar 870
• Kereviz 552
• Beyaz Lahana 529
Kuru baklagiller
• Meksika fasülyesi 8606
• Mercimek 7282
• Soya Fasülyesi 5409
• Börülce 4343
• Kuru Fasulye 1861
• Nohut 847
Kuru Yemişler
• Pekan Cevizi 17940
• Macademia 1695
• Ceviz(English) 13541
• Antep Fıstığı 7675
• Fındık 9645
• Badem 4454
• Kaju 1948
Çikolatalar
• Kakao (kuru) 55653
• Bitter çikolata 20816
• Sütlü çikolata 7519