Sakız kabağı çorbası

 1 porsiyonu 144 kkal

Malzemeler

• 480 gr sakız kabağı (3 adet)
• 1 orta boy soğan
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 500 ml light süt
• 40 gr tam buğday unu
• 2 diş sarımsak


Yapılışı:

• 1 çorba kaşığı sıvıyağda soğan sotelenir, sarımsak ve kabak eklenir, sotelenir. Süt eklenir, blenderden geçirilir. Ayrı bir yerde 1 çorba kaşığı sıvıyağda 40 gr un kavrulur. 400 gr soğuk su eklenir. Kaynayınca kabaklı karışım eklenip pişirilir. Tuz, karabiber eklenir. Kurutulmuş domates ile süslenerek servis edilir.

• Sakız kabağı hafif ve farklı bir sebze çorbası alternatifi arayanlar için iyi bir seçenek