Sütlük Bulgur Bohçası

Malzemeler:
  • 1 su bardağı bulgur 
  • Yarım su bardağı tam buğday unu 
  • 1 yumurta 
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • Tuz, karabiber 
İç Harcı için:
  • 300 g kıyma 
  • Domates, kuru soğan, sarımsak, dereotu (kıyılmış) 
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri rendesi 
  • İsteğe bağlı yoğurt (sarımsaklı ;)) 
Yapılışı:
Bulgur sıcak suda ıslanır ve yoğrulur. Kıvam elde edilene kaar kurudukça su eklenir ve yoğrulmaya devam edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak elle ‘çanak’ şekli verilir. Yağlı kağıt yerleştirilmiş fırın tepsisine dizilir. İç harç pişirilir ve çanakların içleri doldurulur. Kaşar peyniri rendesiyle çanaklar kapatılır ve 180 dereceye ayarlanmış fırında eriyene kadar pişirilir. İsteğe bağlı servis edilirken üzerine yoğurt gezdirilebilir. Afiyet olsun, süt olsun ;)

Fit Anne Notu: Porsiyon başına 2-3 adet düşmektedir ;)