2014\'ün 14 yeni beslenme kararı

1. Öğleden sonra yapacağın 2 ara öğün ile akşam yemeğini daha hafif geçirebilirsin. Bu yıl saatini öğleden sonra 15.00 ve 17.00’e kur iştahındaki sihirli değişimi fark et.
2. 15.00; Diyetin en tatlı saati. Diyetinizde tatlıyı daha sağlıklı bir alternatife dönüştürebilirsiniz. Ve kendinize gün içerisinde bir tatlı saati belirleyebilirsiniz. Bu saat lütfen saat 17 den geç olmasın. Tüketeceğiniz tatlının kalorisini 100-150 kal civarında sınırlandırın ve 5-8 g civarında yağ içeriğinin üzerine çıkmamaya özen gösterin. Artık şeker ilavesiz birçok diyet tatlı alternatifi var bunları da tercih edebilirsiniz. Tatlıya zaafınızı tarçın, vanilya gibi baharatlarla kontrol altına alabilirsiniz.
3. Susuz bir kış; daha kuru bir cilt, yıpranmış saçlar ve kırılan tırnaklar demektir. Her daim ışıl ışıl parıldayan bir cilde ve saçlara sahip olmak istiyorsan kışın su tüketimini 2 litrenin altına düşürme.
4. Bu yıl sınırsızca meyve tüketme hakkın yok unutma! Meyve porsiyonuna dikkat etmen gereken bir besin. Günde 400 gramın üzerine çıkma ve bu porsiyonu da 2-3 öğüne bölüştürmeyi unutma.
5. Yeni yılda kaybettiğin kiloları en az 6 ay korumalısın. Tartı 6 ay aynı rakamı göstermeli ki verdiğin kilolar kalıcı olsun.
6. Proteinden zengin diyet listeleri ile kilo vermek ne kadar kolay değil mi? Peki tekrar kilo kazanmanın da bu kadar kolay olacağını biliyor muydun? Diyet tarihinin en popüler diyetleri olan protein diyetlerinin mağduru olma!
7. Diyet kişiye özel planlanmalıdır. O zaman artık buzdolabının üzerinde duran popüler diyetleri atmanın zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. Unutma kalıcı kilo kaybını ancak ve ancak sana özel planlanan dengeli bir beslenme planı ile başarabilirsin.
8. Ara öğün yapmak istiyorum ama zamanım yok diyorsan bu yılın en sağlıklı atıştırmalık paketlerini hazırlamaya ne dersin? Bu paketlerde ne mi var? 15 adet çekirdekli kara üzüm, 5 adet çiğ badem ve 2 tüm ceviz. Üstelik sadece 138 kcalJ
9. Güneş girmeyen eve tartı giriyor. Kış güneşin eksik olmasın! Kışın yağlanmak istemiyorsan D vitamini depolarını doldur. Kışın D vitamini depolarını fullemek için; güneşli havada 20dk yürüyüş ya da 1000 IU Dvit3 al!
10. Kışın kahve keyfi, metabolizma keyfi…Günde 3 fincan kahve tüket.DİKKAT! Kafein tüketimi için en son saat 17.00 Bu saatten sonra alınan kafein uyku kaliteni bozarak yağlanmana neden oluyor. Kışın en fit kahve tarifi: yeşil kahve, kakule, tarçın, yağsız süt.
11. 2014’ün en fit besini BALIK, en fit yağı BALIK YAĞI. Haftada 2 gün mutlaka balık tüket! Balık tüketmediğin günler gece yatmadan önce 1 tablet balık yağı (omega-3/krill oil) tableti tüket.
12. En renkli sebze ve meyveler seni kansere karşı koruyor unutma! Kırmızı, yeşil, mor, turuncu tabağında her daim bulunsun.
13. Yılbaşı sofralarının yıldızı hindi 2014 sofralarının da yıldızı olsun. Haftada 1-2 gün hindi eti tüket formda kal.
14. Fit kalarak sağlıklı bir yıl olması için 2014’ün en sağlıklı hediye paketlerini oluşturup sevdiklerinize hediye edin.
· PEDOMETRE: Sevdiklerinizden günlük adımlarını 10.000 kadar atmalarını isteyin.
· SÜRAHİ: Su içmeyi çoğunlukla unuttuğumuz bu soğuk kış günlerinde içmeleri için hatırlayacakları bir yere koyarlarsa hem sizi hem de su içmeyi unutmazlar.
· MUTFAK TERAZİSİ: Tüketim farkındalığını sağlamak ve bu sayede kilolarını kontrol altına almaları için sevdiklerinize mutfak terazisi hediye edin.
· SAĞLIK SEPETİ: Karabuğday, kinoa, yulaf ezmesi, buğday ruşeymi, light süt ve süt ürünleri,şeker yerine toz tatlandırıcı, esmer makarna veya pirinç ve %75 ve üzeri kako içeriğiyle bitter çikolata ya da protein içetiği yüksek sağlıklı protein barlar içeren en fit yılbaşı paketinizi hazırlayarak sevdiklerinizin yeni yıla sağlıklı girmelerini sağlayın.
· 4 MEVSİM FİTİZ KAVANOZU: Sevdiklerinizi her gün 1 sağlıklı öneriyle yıl boyunca fit kalmasını sağlayın. 4 mevsim fitiz kavanozunun içerisindeki 365 sağlıklı beslenme önerisi ile sevdikleriniz ve siz her daim fitsinizJ
                             Fit kalarak sağlıkla yaşadığınız bir 2014 dileriz…