2022'nin Süper Besinleri

“Yeni Normal” hayatımızın başka bir yılına doğru yolculuğa çıkmanın zamanı geldi. 2022’de hayatımızın her dönemi daha sürdürülebilir ve sıfır atık modeline uygun bir şekilde geçecek. Daha çok çevre dostu ve bağışıklığınızı destekleyecek bitkisel ürünler ön planda. 2022’de sık sık ismini duyacağımız süper besinleri sizin için sıraladık.

1) Hibiskus
Yüksek C vitamini içeriği ile bilinen Hibiskus, hemen hemen tüm kıtalarda yetişen bir bitkidir. Daha çok Hibiskus aromalı yoğurtlar, fonksiyonel içecekler, meyve ezmeleri ve tabii ki çayını göreceksiniz. Tansiyon problemi olanlar ve gebeler tüketimine lütfen dikkat edin.

2) Moringa
Himalaya eteklerinde doğup tüm dünyaya yayılan Moringanın yaprakları bitkisel bir demir, kalsiyum, magnezyum ve B vitamini kaynağı. Sindirim sistemini rahatlatma ve içerdiği mineraller ile bağışıklığınıza destek olabilir. Ancak levotiroksin , oral antidiyabetik ve tansiyon ilaçları kullanıyorsanız ilaçlarınızın etkisini azaltmamak adına kullanımı önerilmemektedir.

3) Kenevir Tohumu
Bitkisel bazlı protein kaynağı olması sebebiyle daha sık market raflarında karşılaşabiliriz. Salataya eklemek için iyi bir protein kaynağıdır. Bunun yanında çinko bakımından da zengin olan kenevir tohumu bağışıklığınızı desteklemeye de hazır.

4. Acai meyvesi
Son birkaç yılın popüler meyvelerinden. Acai meyvesi antioksidan aktivitenin bir göstergesi olan en yüksek ORAC derecelerinden birine sahiptir. Bağışıklığınızı güçlü tutmak adına kullanacağınız Acai meyvelelerini yoğurdunuza ekleyebilir smoothie yapabilirsiniz. 2022 de market raflarında kapsül acai şurupları görmeye ise hazır olun.

5. Yuzu Meyvesi

Yuzu bir narenciye meyvesidir. 1000 yıl önce Çin'de ortaya çıktı ve şimdi Japonya, Kore ve dünyanın diğer bölgelerinde de üretimi sağlanıyor. Bu meyveyi süper besin yapan şey ise A ve C vitamininden zengin olması ve antioksidan bileşenler içermesidir. Özellikle salata soslarında ve kabuğunu kurutarak yemekleri çeşnilendirmede sık tercih edilmektedir. Yavaş yavaş bu meyvenin tozlarını market raflarında görebilir, yemeklerinizde tercih edebilirsiniz.

Gördüğümüz gibi bu sene bol bol A vitamini C vitamini ve antioksidanları konuşuyor olacağız. Sağlıklı güzel, besleyici bir yıl dileriz.