Çocuklar Bu Tarifleri Çok Sevecek!
SİHİRLİ KÖFTELER (18 ay ve sonrası, 3 porsiyon)
• 6 adet ıspanak yaprakları
Köfte için;
• 60 g yağsız kıyma
• 20 g kuru soğan
• 20 g rendelenmiş havuç
• 1 tatlı kaşığı tam buğday unu
• 1 minik diş sarımsak (dövülmüş)
• Tuz, karabiber
• 1 çay kaşığı zeytinyağı
• 1 adet bıldırcın yumurta (1/3 tavuk yumurtası)
Üzeri için;
• 2 dilim dilimli light kaşar peyniri
• 3 adet Cherry domates
Ispanak yaprakları, diriliği gidecek şekilde buharda çok az haşlanır. Ispanaklar soğurken, köfte malzemeleri karıştırılır ve buzdolabında yarım saat dinlendikten sonra 6 adet top köfte oluşturulur. Ispanak yaprakları ayrı ayrı top köftelerine sarılır. Ve üzerine 6 parçaya kesilmiş kaşar dilimleri konulur. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilerek 190 derecelik fırında kaşar peynirleri eriyip, hafif kızarana kadar pişirilir.
BALIK KÖFTESİ (18 ay ve sonrası, 3 porsiyon)
• 150 g somon fileto
• 90 g light kaşar peyniri
• 200 g pırasa
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Fileto balık, pırasa küçük küçük doğranır (robotta da çekilebilir). Kaşar peyniri ve zeytinyağıyla karıştırılarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Fırında kızarana kadar pişirilir.
RENKLİ PİZZA (18 ay ve sonrası, 2 porsiyon)
• 200 g sebze (mantar, kırmızı-yeşil-sarı biber, kırmızı soğan)
• Domates sos (1 adet domates, yarım sarımsak)
• 30 g light kaşar peyniri rendesi
• Tam buğday tortilla ekmeği
1 adet domates rendesi ve dövülmüş yarım sarımsak ocakta sotelenir. Tortilla ekmeği yuvarlak kalıplar yardımıyla mini yuvarlak parçalara ayrılır. Sebzeler çocukların yiyebileceği boyutta doğranır. Mini tortilla ekmeklerine önce domates sos sürülür, sonrasında sebzeler eklenir. En son üzerine rendelenmiş kaşar peynirleri serpilerek; yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde pişirilir.