Çocukların Süper Besinleri
Her gün bir YUMURTA ile vücut sağlığını destekleyin! Anne sütünden sonra en kaliteli proteine, kolin vitaminine, selenyum ve çinko minerallerine sahip olması nedeniyle, kendileri yıldız besindir. Çocuğunuzun da bedenen, ruhen ve mental yönden bir yıldız gibi parlamasını istiyorsanız, yumurtayı beslenmesinden eksik etmeyin.
En zeki besin olan BALIĞA mutlaka yer verin! İçerdiği kaliteli yağ asitleri nedeniyle beyin gelişimini ve kalp damar sağlığını olumlu etkiler. Haftanın iki günü mutlaka balık yemesini sağlayın. Çocuğunuzun balıklarını ağır metal içeriği düşük balıklardan tercih edin: somon, levrek, hamsi, dil balığı, alabalık. Dip balıklardan, büyük balıklardan uzak durun (kılıç balığı, kral uskumru balığı, köpek balığı, tuna balığı). Çocuğunuz balık tüketmiyorsa, IFOS sertifikası olan ve vücut yağından elde edilen omega 3 takviyelerini mutlaka kullanın.
Haftanın iki günü menüsünü KIRMIZI ETLE zenginleştirin! Kırmızı et kaliteli protein içeriği, beyin ve gözde en çok bulunan çinkodan ve tiroit organının fonksiyonları geliştiren selenyumdan zengin olması nedeniyle süper besin ünvanı almaya hak kazanmıştır :) Eğer çocuğunuz kırmızı et tüketmiyorsa, haftanın iki günü, günde iki yumurta tüketmesini sağlayın.
Ara öğünlerinde ÇİĞ BADEMİN gücünden yararlanın! E vitamini içeriğiyle antioksidan, magnezyum içeriğiyle kas rahatlatıcı, çinko içeriğiyle bağışıklık güçlendirici özellik gösterir. 3-6 yaş arasında bir porsiyonun 7 adet, 6 yaş sonrasında 14 adet olduğunu unutmayın.
SÜTÜNÜ yağsız veya yağı azaltılmış tercih edin! Çocuğunuzun kalsiyum ihtiyacını süt ve ürünleri ile sağlarken; amacınız sağlıklı kaynakları tercih etmek olsun. Amerikan Pediatri Akademisi, Amerikan Diyetetik Derneği ve İngiliz Diyetetik Derneği; çocuk beslenmesinde 1 yaşından itibaren yağı azaltılmış süt ve ürünlerini, 2 yaşından itibaren yağsız süt ve ürünlerini önermektedir!
YOĞURDUNU probiyotikle zenginleştirin! Minik bağırsakların yararlı bakterilerden zengin olması; sağlıklı bir sindirim sistemi ve güçlü bir bağışıklık sağlar. Ne yazık ki besinlerle alınan yararlı bakteriler mide asini geçip, bağırsaklara ulaşamamaktadır! Çocuğunuzun yaşına uygun, çift kaplama teknolojisine sahip probiyotik takviyesiyle dost bakterilere merhaba deyin.
Dört mevsim KIRMIZI MEYVELERLE hücrelerini yenileyin! Bilişsel ve fiziksel fonksiyonların verimli çalışması için, serbest radikallerden arınması için antioksidan şart. Antioksidan deposu olan kırmızı meyvelere, çocuğunuzun beslenmesinde dört mevsim yer verin.
Çikolata seçimini BİTTER olarak değiştirin! Tercihiniz %75 ve üzeri kakao oranına sahip çikolatalardan yana olsun. Kakao içerdiği polifenoller sayesinde hafıza güçlendirmeye yardımcı olur. Ara öğünlerinde vereceğiniz bir porsiyon bitter çikolata 25 gramdır, unutmayın.
TAM TAHILLARI beslenmesinden eksik etmeyin! İçeriğinde bulunan selenyumun antioksidan özelliğiyle vücut direncini arttırır. Ekmeklerini tam tahıllı tercih edin, yemeklerinde buğday, karabuğday ve bulgura yer verin.
Kış aylarında düzenli olarak PROPOLİS kullanın! Arıların bitkilerden topladığı antioksidan bileşiklerle; bağışıklık sistemini destekler, vücut direncini arttırır, üst solunum yolu enfeksiyonlarında etkilidir, ağız ve diş eti hastalıklarında koruyucudur. Dikkat! Eğer çocuğunuz astım hastasıysa, alerjik yapıya sahipse ve 2 yaşın altındaysa; alerji testi yaptırmadan ve çocuk doktorunuza danışmadan kullanmayın.