Daha İyi Yaşanılabilir Bir Dünya İçin Ambalajlarını Dönüştür

Gelişen toplumlarda artan nüfus ve kent yaşamının artmasıyla beraber üretken nüfus yerini tüketici nüfusa bırakmıştır. 

 Son yıllarda gelişen ambalaj saniyisiyle birlikte daha az miktarda ürün satın alınmasını sağlayacak ve daha uzun süre dayanabilecek özellikte ambalaj malzemelerinin yapılması mümkün hale gelmiştir. Bu da ister istemez hayatımızdaki ambalaj maddelerini dolayısıyla oluşan ambalaj atıklarının miktarının her geçen gün daha da arttırmaktadır.

Doğaya bıraktığı zararı düşünmeden ambalaj üretir,tüketir ve atarız. Çevreye sorumsuzca bırakılan ambalajlar sonucunda çevre kirliliği ile karşılaşmaktayız.
Doğaya bıraktığımız bir kağıt mendil 3 ayda, bir elma çöpü 6 ayda, kola kutusu 10 yılda, cam şişe 4000 yılda yok olabilmektedir.

 Hem teknoloji çağına ayak uyduracak kadar pratik hem de doğa ile saygılı bir bağ kurarak yaşanabilir bir dünya için adım atmak mümkün. Tek kullanımlık plastik ambalaj atıkları yerine dönüşüme uygun ve tekrar tekrar kullanabileceğimiz ambalajlar tercih etmeliyiz, ambalajlarımızı dönüştürmeliyiz.

Yeni dünya ambalajlarına baktığımızda;
• Balmumu ile kaplanan meyve ve sebzeler
• Mantarlarda bulunan miselyumdan elde edilen bitki bazlı ambalajlar
• Geri dönüştürülmüş kağıtlar
• Çam reçinesi ve bitkisel yağların pamuklu kumaşlar ile birleştirilmesiyle oluşan yeni nesil bir çok ambalaj alternatifi bulunmaktadır.

Evinizde tekrar tekrar kullanabileceğiniz ambalajlara yatırım yapmak, marketlerde cam ürünleri tercih etmek ve kullandığımız ürünleri biriktirerek geri dönüşüm kutularına koymak, ambalajların üstünde geri dönüştürülebilir simgesini aramayı gezegenimize borçluyuz.

Sürdürülebilir bir yaşam için harekete geçmeliyiz!