Diyette Prebiyotik Etki
Prebiyotikler, insanlarda sindirim enzimleri tarafından sindirilemeyen bir karbonhidrat türüdür. Bağırsaklarında sindirime direnç göstererek varlığını sürdürmeyi tercih eden bu güçlü karbonhidratlar, varlıkları ile sağlığına sağlık katıyor.
Neden prebiyotik beslenmelisin?
• Bağırsak floranı güçlendirerek sindirim sisteminin konforunu arttırmak,
• Liften zengin oluşları sayesinde tokluk süresini uzatıp kilo yönetimini desteklemek,
• Magnezyum ve demir emilimini arttırarak kasların ve metabolizmanın gücünü arttırmak,
• Zararlı bakterilerin üremesini önlemek ve kolon pH’sını düzenleyerek kolon kanserinden korunmak,
• Kalsiyum emilimini arttırarak ileriki dönemde kemik erimesini riskini önlemek,
• Kan glikoz seviyesini düzenlemek,
• Trigliserit, kolesterol ve LDL seviyelerini dengelemek,
• Mutlu bir yaşam sürmek için prebiyotik beslenmelisin!
Diyetinde prebiyotik etki yaratmaya hazır mısın?
Prebiyotikli yıldız sebzeler; domates, enginar, soğangiller, hindiba, kuşkonmaz, sarımsak, pırasa.
Prebiyotikli yıldız meyveler; muz ve kırmızı- mor meyveler, elma.
Prebiyotikli yıldız tahıllar; yulaf, arpa, kinoa buğday.
Prebiyotikli yıldız baklagiller; yeşil mercimek, kuru fasulye, nohut.
Bonus prebiyotikler; bal, bitter çikolata, keten tohumu, chia tohumu, zencefil.
Prebiyotikler ve probiyotiklerin birlikte olması demek mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmen demek. Sana düşen ise diyetisyeninden ısrarla prebiyotik ve probiyotik içeren bir diyet istemek! :)
Diyetinden prebiyotiklerin, yaşamından güzelliklerin eksik olmadığı günler dilerim…