İlk 1000 Gün Probiyotik Önemli!

Probiyotikler, dost bakteriler, bebeğinin bağışıklığının korunmasında en önemli etkenlerden. Onun bağırsak florasını iyileştirerek; yararlı bakterilerden zenginleşmesini sağlayarak birçok hastalığa karşı koruyucu rol oynarlar. Bu süreç özellikle ilk 1000 günü kapsamaktadır; çünkü bebeğinin florası doğumla birlikte oluşmaya başlar ve bu gelişim 2 yaşına kadar devam eder.

9 Ay 10 Gün Probiyotik Kullan!

Hamilelik döneminde bebeğinin sindirim sistemi oluşur; ama flora oluşumu gerçekleşmez. Bu süreç boyunca probiyotik takviyesi alman, kendi sağlığını optimal seviyede tutman demektir. Yapılan çalışmalarda, probiyotik takviyelerinin anne adayında gestasyonel diyabet, vajinal enfeksiyon ve alerji görülmesinde koruyucu rolü olduğunu gösteren belirtiler bulunmuştur.

Probiyotik takviyesi, özellikle hamileliğin son aylarında yaşayacağın kabızlık şikayetlerini de en az seviyede tutmana yardımcı olur. Aynı zamanda probiyotikler, vajinal enfeksiyonlara karşı seni koruyarak; vajen floranın yararlı bakterilerden zengin olmasını sağlar!

Bebeğin İlk Flora Gelişiminde Doğum Şekli Önemli!

Bebeğinin anne karnında gelişmeyen bağırsak florası, doğum anında gelişmeye başlar. İlk adım da normal doğumla atılır. Normal doğumda, bebeğin vajen florandan geçerken; orda bulunan yararlı bakterileri yutar ve böylelikle kendi bağırsak florasını oluşturur. Ne yazık ki sezaryen doğumlarda bebeğin bu yararlı bakterilerden yararlanamamakta ve flora oluşumu gecikmektedir!

İlk Probiyotik Besin; Anne Sütü!

İnsanoğlunun aldığı ilk probiyotik besin, anne sütüdür! Normal doğumda ilk 1 saat içinde, sezaryen doğumda ise ilk 2 saat içinde bebeğin anne sütü almalıdır. Böylelikle gelişimi açısından en değerli besini almış olacak, aynı zamanda bağırsak florası gelişecektir. Emzirdiğin süreç boyunca probiyotik takviyesi kullan! Hem kendi bağırsak floranı iyileştir, hem de sütünün probiyotik kalitesini arttırarak bebeğinin flora gelişimini destekle!

Hastalıklarla Savaşır!

Bebeğinin yeni yaşama yararlı bakterilerle başlaması, bebek koliğinde de önemli rol oynamaktadır. Yapılan çalışmaların çoğu, kolikli bebeklerde probiyotik sayısının diğer bebeklere oranla daha az olduğunu göstermiştir. Normal doğumla dünyaya gelen ve anne sütü alan bebeğinin florası daha sağlıklıdır ve kolik görülme riski daha azdır.

Araştırmalar probiyotiklerin bebeğinin alerji ve egzema tedavisi ve önlenmesinde de etkili olduğunu göstermiştir. Probiyotiklerin diğer bir etkisi de; erken ve düşük kilolu bebeklerde daha sıklıkla gözlenen nekrotizan enterokolitin (ciddi etkileri olan sindirim sistemi hastalığı) şiddetini azaltıcı özelliğidir.

Probiyotikler; doğum anından çocukluğa kadar olan süreçte önemli bir role sahiptir. Bebeğini ve kendini ilk 1000 gün boyunca yararlı bakterilerden mahrum bırakma! Dost bakterilerle sağlıkla yaşa…