Kilo Verdir (me-y) en Davranışlar

5 yıl, 10 yıl belki de 20 yıl önce kulağımıza çalınan,
Bugün, yarın, aylarca ve yıllarca da çalınacak bazı kilo söylemleri vardır…
Bazen yanlış olduğunu bilsek de bu duyumlar bizi doğru olandan uzaklaştırabilir.
İşte bu nedenle duyduklarını değiştirmeye geldik!

Kilo verdiren değil, kilo verdirmeyen 5 davranışı kaleme almak istedik,
1) Aç kalmak ne bedenini ne de ruhunu mutlu eder!
Sürdürülebilir olmayan bu tarz diyet yöntemleri kısa vadede kas kaybını, uzun vadede vücudundaki yağ miktarını artırabilir. Bu yolculukta ilk yapman gereken sana uygun olan yolu uzman yardımıyla seçmek. Sonrasında ise bedenine ve kendine güvenmek! Böylece gittiğin yolun sonu sağlık ve mutluluk olacak.

2) Sağlıklı kiloya ulaşırken yol arkadaşını “detoks diyetleri” yapmak, sağlığına zarar verebilir.
Gittiğin yol düz değil, aksine bol inişli, çıkışlı ve kavisli bir yol. Çünkü sen bir insansın! Hayat bazen neşe, bazen yorgunluk, bazen umutsuzlukla senin kapını çalıyor. Kavislerden çıkarken de detoks diyetleri yol arkadaşın oluyor. Sana önerimiz yanlış yol arkadaşlıkları seçmemen. Karaciğerin, ömür boyu toksinlerini atmak için sana yol arkadaşlığı yaparken; enerji ve besin alımını ciddi bir şekilde kısıtlayan, “Yanlış yaptın şimdi o toksinleri vücudundan atalım” diyen bir yol arkadaşı iyiliğini düşünüyor olamaz gibi…

3) Yeterli ve kaliteli uyumamak kilo verme sürecini etkileyebilir.
Uykuya dalmadan önce telefona bakmak ve yağ içeriği yüksek bir öğün tüketerek uykuya geçiş yapmak, karanlık ve sessiz bir ortam yaratmamak, gece uykusunu kaliteli bir şekilde alamamak ve 7-8 saatten az uyumak kilo verme sürecini etkileyebilir.

4) Öğün atladığında daha fazla enerji açığı oluşturduğunu ve daha çok zayıflayacağını düşünüyor olabilirsin. Fakat durum maalesef öyle değil…
Atlanılan her öğün günlük diyet kalitesini azaltır ve zamanla sağlığı olumsuz etkileyebilir. Ayrıca öğün atlamak bir sonraki öğünde daha fazla açlık hissetmene ve daha büyük porsiyonlar tüketmene sebep olabilir. Araştırmalar öğün atlamanın sinirlilik, yorgunluk ve zayıf konsantrasyona neden olabileceğini düşündürmektedir.

5) Ekmeği hayatından çıkarmak çözüm olmayabilir.
Tabaktan çıkan ekmek, gluten, karbonhidrat ya da herhangi bir besin seni mucizevi bir şekilde zayıflatmayacağı gibi kilo da aldırmaz! Ekmekle birlikte bütün karbonhidratların beslenmeden çıkartılması ise lif alımını azaltabilir, kilo kaybını zorlaştırabilir ve sana mutsuz hissettirebilir.

Sonuç olarak;
Yediğin yemekten, tabağındaki besinlerden zevk al.
Tabağınla ve öğün saatinle arana kaloriler girmesin,
Fizyolojik olmayan yöntemler, yolunun kavislerinde sana eşlik etmesin olur mu?
Etmesin ki hem sağlıklı hem de mutlu bir şekilde tamamlayalım bu yolculuğu!