Fit Ekmek Tatlısı

1 porsiyonu 275 kkal

Malzemeler

• 600 ml light süt
• 60 gr Doygun Tam Buğday Unu
• 1 yumurta
• 7 gr tatlandırıcı
• 1 paket vanilya
• 20 gr ceviz
• 3 adet elma
• 5gr toz tarçın
• 4 dilim Doygun Tam Çavdarlı Yumuşak Ekmek

Yapılışı:

 Süt, un, yumurta ve çeyrek bardak tatlandırıcı karıştırılır, çırpılır, kaynatılır. Ardından vanilya katılır. Ayrı bir yerde elmalar rendelenir, tarçın, ceviz ve 2 gr tatlandırıcı eklenir, kavrulur. Başka bir kapta da 400 ml su ve 5 gr tatlandırıcı kaynatılır. Fırında kurutulmuş ekmek dilimleri bu şerbete batırılır. Servis kaplarının alt kısmına hazırlanan pudingden 2’şer kaşık dökülür, üzerine şerbetlenen ekmekler serilir. Üzerine tarçınlı elma harcı eklenir, şerbetlenen ekmek ve kalan puding dökülüp soğumaya bırakılır. Servis esnasında elma püresi ve tarçın kabuğu ile süslenir.

Bu tarifte elma ve tarçın ile kan şekeri regülasyonuna destek bir tatlı alternatifi oluşturuyoruz. Tatlandırıcı sayesinde ramazan ayının klasik tatlı çeşidi olan şerbetli tatlılara da diyetimizde yer verebiliyoruz.