Fit Kabak Oturtma

 1 porsiyonu 255 kkal

Malzemeler

• 4 adet kabak (640 gr)
• 360 gr yağsız dana kıyma
• 2 adet kuru soğan
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 adet domates
• 2-3 diş sarımsak
• 1 çorba kaşığı salça
• 2 çay kaşığı pul biber
• 2 çay kaşığı tuz
• 240 gr light yoğurt, 2 diş sarımsak (Sunum sırasında

Yapılışı:

• Soğanlar 1 çorba kaşığı sıvıyağda orta ateşte pişirilir. Sarımsak, domates, salça ilave edilir, yağsız dana kıyma ilave edilerek sotelenir. Ayrı bir yerde kabaklar ince yuvarlak dilimler oluşturularak kesilir. 1 çorba kaşığı zeytinyağında dilimlenen kabaklar sotelenir. Dışına sabitleyici koyularak servis tabağına önce kabaklar serilir. Üzerine kıymalı harç gezdirilir. Yine aynı şekilde üzerine yeni katlar yapılır. Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

 Bu tarifte kullanılan yağsız et ile doymuş yağlardan fakir bir beslenme sağlarken kabak oturtma ile hem geleneksel alışkanlıkları ön plana çıkarabiliyor hem de düşük kaloride oldukça lezzetli ve çok şık bir tabak hazırlıyoruz.