Kinoa Salatası
Malzemeler:
• 160 gr kinoa (Çiğ ağırlık)
• 160 gr patlıcan
• 160 gr kabak
• 200 gr kırmızı biber
• 200 gr sarı biber
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet limon
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• Kurutulmuş domates (Süsleme için)
Yapılışı:
• Kinoa bir kapta hafif içi açılmaya başlayana kadar haşlanır. Daha sonra ocaktan alınarak süzülür. Ayrı bir yerde küp küp doğranmış sebzeler sıvıyağda sotelenir. Hazırlanan kinoya ilave edilir. Karıştırılarak servis edilir.
• Kalsiyum, demir ve fosfor içeren aynı zamanda elzem bir aminoasit olan lizin içeren kinoa, ramazan sofralarına çok yakışacak bir alternatif. Aynı zamanda sebzelerle zenginleştirilmiş salatamız oldukça doyurucu ve keyifli bir menü seçeneği sunuyor.