Kırmızı Biberli Börülce
1 porsiyonu 267 Kkal
Malzemeler
• 240 gr börülce
• 2 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 orta boy soğan
• 8 dilim domates kurusu
• 1 adet domates
• 2-3 diş sarımsak
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 2 çay kaşığı pul biber
• 2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
• Soğanlar ve biberler 2 çorba kaşığı sıvıyağda orta ateşte pişirilir, sarımsak, salça ilave edilir. Bir gece boyunca suda bekletilmiş, suyu süzülmüş börülce ve sıcak suda yumuşatılıp dilimlenmiş domates kurusu ilave edilir, 30 dakika düdüklü tencerede pişirilir. Pul biber, tuz eklenir.
Bu tarifte kurubaklagil ile doymuş yağlardan arındırılmış önemli bir protein kaynağı tüketmek mümkün. Posa içeriğinin yüksek olması sayesinde börülcenin hem bağırsak sağlığı hem iştah metabolizması üzerinde olumlu etkisi var.