Kırmızı Şölen
1 porsiyonu 224 kkal
• 200 gr ahududu
• 200 gr böğürtlen
• 100 gr çilek (Büyükse ortadan ikiye bölünmüş)
• 3 yemek kaşığı tatlandırıcı
• 8 dilim Doygun Tam Buğday Yumuşak Ekmek
• 1 paket light kremşanti
• 1 kutu light süt
• 20 gr kıyılmış Antep fıstığı (Süsleme için)
Yapılışı:
Çilek dışındaki meyveler 200 ml su doldurulmuş bir tencerede meyveler yumuşayana kadar kaynatılır. Daha sonra çilek de eklenir ve kısa bir süre sonra ocaktan alınır. Tatlandırıcı eklenir, karıştırılır. Soğumaya bırakılır. 4 adet 170 ml’lik küçük kalıplara dilimlenmiş Doygun Ekmekler yerleştirilir. Kapların tabanı için ekmekler kabın şekline göre kare ya da yuvarlak kesilir. Kabın her bölümünün kapalı olmasına özen gösterilir. Ekmekleri kaba yerleştirmeden önce ekmekler meyvenin haşlandığı suda ıslatılarak yerleştirilebilir. Meyveler ve biraz da su yerleştirilen ekmeklerin üzeri kalan ekmekler ile kapatılır. Her bir kabın üzeri şeffaf folyo ile kaplanır. Üzerlerine ağırlık yapması için kap koyulur. 1 gün boyunca buzdolabında beklenir. Dikkatli bir şekilde ters çevrilerek servis edilir. Üzerine light kremşanti ve 1’er adet haşlanmış kırmızı meyve ve kıyılmış Antep fıstığı ile konularak servis edilir.