Kuşkonmazlı Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Fileto
Malzemeler:
• 800 gr tavuk fileto
• 1 demet kuşkonmaz
• 160 ml light Hindistan cevizi sütü
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
• Kuşkonmazlar ayıklanıp zeytinyağı ile sotelenir. 800 gr jülyen doğranmış tavuk fileto yağ ilavesiz olarak tavada sotelenir, daha sonra Hindistan cevizi sütü ilave edilerek pişirilir. Kekik ve tuz eklendikten sonra kuşkonmaz ile birlikte servis edilir. Servis sırasında kurutulmuş domates ile süslenir.
• Doymuş yağ içeriği düşük, protein içeriği yüksek tavuk eti tüketimi hem iftar sofralarındaki tokluk durumumuzu düzenler hem de ilave edilen kuşkonmazla A, B1, B2 ve C vitamini sağlayabiliriz.