Mantarlı Fit Et Güveç

1 porsiyonu: 242 kkal

Malzemeler

• 480 gr yağsız dana kuşbaşı
• 200 gram istiridye mantarı
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 orta boy soğan
• 1 adet sivri biber
• 1 adet domates
• 2-3 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 2 çay kaşığı pul biber
• 2 çay kaşığı tuz
• 120 gr light kaşar


Yapılışı:
• 1 çorba kaşığı zeytinyağında soğanlar orta ateşte pişirilir, salça ilave edilir, dana kuşbaşı, sarımsak, sivri biber ilave edilir sote edilir. Daha sonra ilave edilen dana kuşbaşı iyice pişirilir, et yumuşadıktan sonra mantar ve rendelenmiş domates ilave edilir. 20 dakika orta ateşte pişirilir. Pul biber, tuz eklenir. Servis için güveç kaplara alınır. Üzerine kaşar rendesi eklenir. Fırında üzeri kızarana kadar ısıtılır.

• Bu tarifte protein –et ile sağlanan tokluk hissi yüksektir, doymuş yağlardan arındırılmış yağsız olması önemli ve aynı zamanda mantar ilavesi de kaliteli bir bitkisel protein kaynağı sağlar!