Patlıcan Kebab-ı Fit
Malzemeler:
• 4 adet orta boy patlıcan (650 gr)
• 480 gr yağsız dana kıyma
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 baş sarımsak
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 dilim tam buğday ekmek içi
• Kırmızı ve yeşil biber (Süsleme için)
• Maydanoz (Süsleme için)
Sosu için:
• 3 çorba kaşığı salça
• 1 bardak domates suyu
• 1 su bardağı sıcak su
• 2 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
• Patlıcanlar halka halinde soyulup ızgara edilir. Ayrı bir yerde kıyma, 1 baş sarımsak, zeytinyağı ve baharatlar yoğurulur. Üzerini kapatarak yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Hazırlanan köfte harcı tekrar yoğurulup patlıcan dilimleri büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Izgara edilir. Fırın tepsisine dizilip üzerine sosu eklenerek 175 derecede 25 dakika pişirilir. Biber ve kıyılmış maydanoz ile süslenerek servis edilir.
• Kebap bile akşam yemeği sofralarında çok fit duracak! Bu tarif hem oldukça doyurucu ve sağlıklı hem de göze hitap eden bir tabakla doymuş yağlardan arınmış bir beslenme programına iyi bir alternatif.