Peynirli Enginar Dolma

Malzemeler:

• 8 tane enginar (130 gr X 8) (1040 gr)
• 120 gr yağsız beyaz peynir
• 150 gr lor
• 100 gr light kaşar peynir
• 1 adet yumurta
• 20 gr tam buğday unu
• 1 tutam dereotu
• 1 tutam maydanoz
• 1,5 çay kaşığı tuz
• 1 limonun suyu (Enginarları ovalamak için ayrıca limon kullanılacak.)
• 1 orta boy soğan
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Domates sos için :
• 1 kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• 2 çorba kaşığı salça
• 3 orta boy domates

Yapılışı:

Enginarların etrafı limonla ovalanır. Limonlu suyun içine koyulur. Enginarlar, harcı ilave etmeden önce hafif haşlanır. Kuru soğan sıvıyağ ile hafif sotelenir. Soğan soğuduktan sonra light beyaz peynir, lor, doğranmış maydanoz, dereotu, tam buğday unu ve yumurta karıştırılır. Hazırlanan harç haşlanan enginarların üzerine yerleştirilir. Fırın kabına yerleştirip üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Son 10 dakika kaşar rendesi eklenip üzeri hafifçe kızartılır. Ayrı bir yerde sıvıyağda soğan, sarımsak ve salça kavrulur, domatesler ilave edilir, pişirilir. Hazırlanan sos blenderden geçirilir ve enginar dolmalarının altına servis sırasında serilir. Üzerine enginarlar oturtulur, yanında kıyılmış maydanoz, taze soğan ilave edilerek servis edilir.