Renkli Biberli Dil Sarma

1 porsiyonu 378 kkal

Malzemeler

• 1 kg dil balığı
• 200 gr kabak
• 200 gr havuç
• 100 gr kırmızı biber
• 100 gr yeşil biber
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 400 gr patates
• 1 orta boy soğan
• 1,5 çay kaşığı tuz
• 4 yaprak defne yaprağı
• 1 dilim tam buğday ekmek Ekmek

Yapılışı:

• İnce halka şeklinde doğranmış soğanlar, jülyen doğranmış biberlerle zeytinyağında sotelenir. Dil balık filetoları biber-soğan harcına sarılarak 170 derecede yaklaşık 25 dakika hafif kızarana kadar pişirilir. Ayrı bir yerde patates haşlanır ve fırında ızgara edilerek serviste kullanılır.

Balık ile alınan omega-3 yağ asidi; kalp dostu olması, kanser, şeker hastalığı ve yüksek tansiyon önleyici etkileri sebebiyle mutfağımızda önemli bir yere sahip. Balığın güzel sunumu ile ramazan sofralarına yakışır bir tabakla karşınızdayız. Tabi bu ramazan tabağımızda biberlerin antioksidan kapasitesi ve c vitamini desteğini de unutmayalım.