Sütlük Çilekler
2 porsiyon
Malzemeler:
- 150 g çilek
İç dolgu için;
- 50 g light labne
- 50 g süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı esmer şeker veya hindistancevizi şekeri
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı yulaf unu veya ezmesi
Dışı için;
- 40 g bitter çikolata (benmari usulü eritilecek)
Yapılışı:
İç dolgu malzemeleri karıştırılarak hazır hale getirilir. Çileklerin geniş baş kısımları kesilerek içleri çay kaşığı yardımıyla oyulur. İsterseniz çıkan çilekleri iç malzemeye ilave edebilirsiniz. Bütün çileklerin oyulan kısımlarına labneli karışım krema torbası yardımıyla sıkılır. Erimiş çikolataya batırılarak bozdolabında soğuması beklenir. Afiyet olsun, süt olsun :)