Sütlük Firik Pilavı
4 porsiyon
Malzemeler:
- 1 su bardağı firik bulguru
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı yağ
- Tuz, karabiber
- 1 kilo ıspanak
- Yarım kilo yoğurt
- 2 diş sarımsak
Yapılışı:
Bulgur yıkanır ve tencereye konulan yağda sotelenir. Sıcak su eklenip suyunu çekene kadar pişirilir. ocaktan almaya yakın tuz, karabiber eklenerek lezzetlendirilir. Diğer tarafta ıspanak hafif diri kalacak şekilde suda haşlanır. Dövülmüş sarımsak ve yoğurtla karıştırılarak pilavın yanında servis edilir. Afiyet olsun, süt olsun ;)
#fitannenotu Pilavınızı domates, biber, soğanla zenginleştirebilirsiniz.
#fitannenotu İsteğe bağlı ıspanaklı yoğurtlu sosla pilavınızı karıştırabilirsiniz.