Sütlük Patates Köfteleri

2 porsiyon
Malzemeler

  • 400 g patates (kabuğu soyulmuş)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yulaf unu
  • Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı yağ (tereyağı veya zeytinyağı)
  • Tuz, karabiber
Dışı için;
  • Tam buğday ekmeğinden yapılmış galeta veya yulaf unu
  • 1 yumurta (çırpılmış)

Patatesler suda veya buharda haşlanır, sonra bir kaba alınarak çatal yardımıyla ezilir. İçine yumurta, yulaf unu, maydanoz, yağ, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Avuç ortası büyüklüğünde yassı köfteler haline getirilir. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra yulaf ununa batırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Fırında pişirilir. Afiyet olsun, süt olsun :)