Sütlük Patatesli Omlet

1-2 porsiyon

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı yağ 
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş) 
  • Yarım çay bardağı doğranmış soğan 
  • 1 çay bardağı minik küpler şeklinde doğranmış patates (veya tatlı patates) 
  • Tuz, karabiber, taze dereotu 
  • 30 g rendelenmiş light kaşar peyniri 
  • 2 yumurta 

Yapılışı:

Tavaya yağ konulur ve dumanlanmadan soğan ve biberler eklenir. Soğan altın rengini alınca patates, tuz ve karabiber ilave edilir. Ara ara karıştırılarak pişirilir (ihtiyaç duyulursa biraz su eklenebilir). Üzerine yumurtalar sarısı dağılmadan kırılır ve beyazı iyice pişene kadar pişirmeye devam edilir. Ocaktan almaya yakın rende kaşar peyniri yumurtanın beyaz yerlerine serpilir, tavanın kapağı kapatılır ve ocaktan alınır. Kendi ısısıyla kaşarlar erir, maydanoz ile süslemesi yapılır. Afiyet olsun, süt olsun :)