Sütlük Sebze Çorbam

4 porsiyon

Malzemeler:

  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 40 g karabuğday veya buğday (yaklaşık dört yemek kaşığı)
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

Karabuğday ufak bir tencerede haşlanmaya bırakılır. Diğer tarafta doğranmış soğan ve sarımsaklar yağda sotelenir. Küp şeklinde doğranmış sebzeler de eklenerek sotelemeye devam edilir. Sebzeler piştikten sonra süt ilave edilir ve blenderize edilir (veya süzgeçten). Çorbanın kıvam ayarlaması kaynamış su ile yapılır. Son aşamada haşlanmış karabuğday içerisine eklenir. Ocaktan aldıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırılıp, fırında kurutulmuş ekmek parçalarıyla servis edilir. Afiyet olsun, süt olsun ;)