Sütlük Yeşil Omlet
2 porsiyon
Malzemeler:
- 100 g mantar (doğranmış)
- 150 g ıspanak (elle parçalanmış)
- 1 diş sarımsak (dövülmüş)
- 1 tatlı kaşığı yağ
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 60 g light kaşar peyniri rendesi
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
Mantar, sarımsak, bir tutam tuz ve karabiber tavada 5-7 dakika sotelenir. Ayrı bir tavada ise yağ ve ıspanak, ıspanak diriliğini kaybetmeden sotelenir. Bir kapta yumurta, süt ve kaşar peynirinin yarısı karıştırılır.
Yuvarlak mini borcam sprey yap ile yağlanır ve önce mantarlar dizilir. Üzerine sote ıspanak yerleştirilip yumurta karışımı yavaşça ilave edilir. Son olarak kalan kaşar peyniri ile süslenerek fırında pişirilir. Afiyet olsun, süt olsun ;)